Nivon FWG Utrecht - 2009

Bestaat nu 50 jaar.

http://fotoseries.nivon-fwg-utrecht.nl/#10

In januari 1984 ben ik zelf lid geworden van de Nivon-fotogroep.

Wij zaten toen in een gebouw aan de Wittevrouwensingel te Utrecht, daarna zijn wij verhuisd naar Overvecht en daarna weer naar het Rotsoord te Utrecht waar wij nu nog zitten.

Toen ik bij de fotoclub kwam was de voorzitter Ben de Jong de secretaris Co Volkers en de penningmeester Ad van Dijk, deze hebben hun taak gedaan tot hun overlijden.

Co Volkers heeft toen hij ziek werd, mij gevraagd of ik het secretariaat over wilde nemen want hij was bang dat zijn clubje ter ziele zou gaan. Zo’n verzoek kon ik natuurlijk niet weigeren.

Wij nemen nog steeds deel aan wedstrijden van de BNAFV en de lezingen die zij geven.

Ook hebben wij met de fotogroepen van het Nivon in de regio, Aalsmeer, Purmerend, Zaanstad een jaarlijkse bijeenkomst en wedstrijd, dat is een gezellige/inspirerende dag.

Clubtochten herfst/winter en voorjaar doen wij nog steeds.

Ook houden wij ieder jaar onderlinge wedstrijden met een thema en hebben wij jaarlijks een uitwisseling van foto’s met andere fotoclubs.

Er bestaat een portret en architectuur groepje.

In 2008 hebben wij i.v.m. de komst van de digitale fotografie een fotocursus gevolgd. Deze werd geven door Jan Vogelzang van de fotobond regio Utrecht’t Gooi. Deze cursus werd opengesteld voor het hele Nivon Utrecht, met als resultaat dat er bijna 35 cursisten waren.

Door de komst van de digitale fotografie hebben wij er nieuwe leden bij gekregen.

Het is jammer dat het analoge tijdperk bijna over is maar het digitale is ook wel weer een nieuwe uitdaging.

Sinds kort hebben wij ook een eigen website, deze is gemaakt door de man van onze secretaris, Roel Hagen daar zijn wij erg blij mee.

Wij hebben een lid die bijna vanaf het begin erbij was, jaren weg is geweest (i.v.m. verhuizing) en sinds een aantal jaar weer bij ons is, Wim Ruijper.

Dingeman Korf, meer dan 25 jaar en twee die dit jaar 25 jaar lid zijn: Co van Kesteren en

Huub Oostveen.

 

Ons bestuur bestaat nu uit:

Voorzitter Huub Oostveen

Secretaris Emmy Miltenburg

Penningmeester Tonny Rosbergen

Bestuurslid Mia van Erp.

 

Huub Oostveen.